Home / Regio / Nieuwe herinneringsplekken Rheden en Dieren

Nieuwe herinneringsplekken Rheden en Dieren

RHEDEN / DIEREN – Bij de nieuwe herinneringsplek op de begraafplaats Heiderust in Rheden legde wethouder Harriët Tiemens 28 maart een roos. Deze herinneringsplek is hier gerealiseerd ter nagedachtenis aan mensen die ooit begraven zijn op Heiderust, maar waarvan de graven geruimd zijn.

Nabestaanden gaven aan dat zij hier behoeften aan hadden. De gemeente Rheden gaf daarom Pim Aalders opdracht een ontwerp te maken. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een plek met een bijzondere vormgeving. Zowel op Heiderust als op de begraafplaats in Dieren is een herinneringsplek ingericht. Op de begraafplaats Heiderust wordt momenteel ook een derde locatie voor urnen ingericht. De verwachting is dat dit urnenbos in mei klaar is.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.