Home / Bronkhorst / Vriendinnendag bij voetbalclubs

Vriendinnendag bij voetbalclubs

BRUMMEN – Woensdagmiddag werd de eerste vriendinnendag gehouden op sportpark ‘De Overkant’ van VV Oeken. Het evenement werd georganiseerd door de voetbalclubs VV Oeken en SHE, in samenwerking met de KNVB. Het doel van de middag was vriendinnetjes van de Oeken en SHE spelers en speelsters tussen 9 en 14 jaar kennis te laten maken met voetbal. Meer dan 50 kinderen deden mee aan de spelletjes die waren uitgezet, waarbij de kinderen konden laten zien wat zij in hun mars hadden op voetbalgebied.

Uiteindelijk deden zij in tien teams hun best om punten te verzamelen bij de spelletjes. Er was een pannakooi, er moest in verschillende vakken in de goal worden geschoten, er moest op verschillende afstanden in een klein goaltje worden geschoten, latje schieten op een kleine goal, dribbelestafette en penalty schieten op de keeper van Oeken 1. Tussendoor werd veel gedronken en de middag werd afgesloten met een klein toernooi.

In de pannakooi en bij het minitoernooi konden de jongens en meiden zich meten met twee jeugdspelers van FC Twente/Go Ahead Eagles (Jermain Diesfeldt en Danny van Dijk), die het voetballen hebben geleerd in Oeken en Eerbeek.

De organisatie hoopt dat de meiden die deze middag hebben kunnen proeven van het voetbal, de smaak te pakken hebben gekregen. Zij kunnen zich via hun vriendjes en vriendinnetjes die al voetballen, altijd aanmelden bij de clubs, om mee te komen trainen of meteen mee te voetballen! Natuurlijk kunnen nieuwe spelers en speelsters zich ook opgeven via de websites van beide verenigingen (www.oeken.nl of www.vvshe.nl).
Bij zowel vv Oeken als SHE spelen de meiden in gemengde teams met jongens. Op deze manier kunnen zij zich goed ontwikkelen in alle aspecten van het voetbal. Ook hebben beide verenigingen goed draaiende damesteams, waar meiden vanaf 15 jaar in mogen spelen. De organisatie is heel tevreden over de geslaagde middag en het evenement zal zeker vervolg krijgen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.