Home / Velp / Pittig accordeonconcert VAV

Pittig accordeonconcert VAV

VELP – De Velpse Accordeon Vereniging liet afgelopen van zich horen met een geheel vernieuwd repertoire. Het programma begon met mooie, maar niet eenvoudige klassieke melodieën, van o.a. Grieg, Verdi en Bach. Dirigent Rudy Böhmer: “We hebben het ons publiek en onszelf niet gemakkelijk gemaakt.”

Trots liet Rudy de originele partituur zien van het stuk ‘Hobbits’, uit de symfonie ‘op basis van Tolkien’s In de ban van de ring. Het is voor harmonie-orkest gecomponeerd van 1984-1988 door een Nederlander, Johan de Meij, die daarmee tot in Amerika in de prijzen viel. Rudy heeft het stuk gearrangeerd voor het accordeonorkest en na een lange voorbereidingstijd werd het voor het eerst door de VAV-ers uitgevoerd voor publiek.

Drie jubilarissen werden even voor het voetlicht gehaald: Jop de Klein, Tiene Tolhuisen-Koskamp en Mary Ahoud-Gerritsen (respectievelijk 10 – 25 en 35 jaar lid), waarna het stuk ‘Orpheus in de onderwereld’ mooi werd opgebouwd, met een climax aan het einde: het gedeelte waar in Parijs de cancan op werd (en wordt) gedanst.

Na de pauze speelden de jongste leden van de vereniging samen met het orkest het ‘Lied van de oude accordeon’. Daarna genoot de zaal oa van ‘Circle of smiles’, oftewel de herkenningsmelodie van ‘Baantjer’, ‘De Jantjes’ en ‘Goud van Oud’, waarbij ook heerlijk kon worden meegezongen.

Het concert eindigde met een staande ovatie van het publiek en de overhandiging van de sleutels van het clublokaal aan de nieuwe voorzitter van de vereniging: Willem Thomassen.

De VAV speelt hetzelfde programma nogmaals zaterdag 31 maart in zaal ‘Ons Huis’ in Rheden. Aanvangstijd: 20.00 uur, toegang gratis. Meer informatie op: www.accordeonvelp.nl of tel. 026 3617251
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.