Home / Eerbeek / Molenaarsbuffet De Korenmolen een schot in de roos

Molenaarsbuffet De Korenmolen een schot in de roos

EERBEEK – Het sinds enige tijd in het leven geroepen ‘Molenaarsbuffet’ in Grand Café De Korenmolen in Eerbeek, blijkt een schot in de roos. Met het Molenaarsbuffet heeft restaurant-eigenaar Johan van Zadelhoff nog meer ingespeeld op de binding tussen De Korenmolen en de naastgelegen Eerbeekse Oliemolen.
Doordat Waterleidingsbedrijf Vitens het water dieper weghaalt, is de grondwaterstand gestegen. Met als gevolg dat de Eerbeekse beek meer water heeft. Dat betekent dat de historische oliemolen dus vaker kan draaien.
Naast de bezichtiging van de oliemolen op de 2e en 4e zaterdag van de maand, kan men ook elke eerste zondag van de maand, wanneer het Molenaarsbuffet gepresenteerd wordt, de oliemolen vanaf 15.00 uur draaiend zien. Indien gewenst is deskundige uitleg mogelijk.

De Eerbeekse Oliemolen is de enige nog werkende bovenslag watermolen in ons land! Het Molenaarsbuffet wordt vanaf 16.30 uur geserveerd. Het buffet, voor € 22,50 per persoon, bestaat uit leuke, afwisselende gerechten van de kaart, waarbij ook oud Hollandse gerechten niet ontbreken.
Voor het Molenaarsbuffet is reserveren gewenst (0313-651331). Zondag 1 april, zondag 6 mei en zondag 3 juni staan de eerstvolgende buffetten gepland. Een gezinsuitje met daaraan gekoppeld een rondleiding in de oliemolen is een leuke uitgaans-bezigheid. En als de zon ons niet in de steek laat, is het heerlijk om van het buffet te genieten op het riante terras met als natuurlijke decor het omringende bos.
Op Tweede Paasdag, maandag 9 april, heeft Johan van Zadelhoff en zijn team een gezellige en uitgebreide Paasbrunch in het Grand Café aan de Kanaalweg 3 gepland. Vanaf 11.00 uur is men van harte welkom. Er is ruime parkeergelegenheid en vanaf het restaurant kan men direct een prachtige wandeling maken door het naast de Eerbeekse beek gelegen bos.
Ook dan is de oliemolen met de draaiende molenstenen te bezichtigen.

www.dekorenmolen.com

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.