Home / Doesburg / Auto’s als fotomodellen

Auto’s als fotomodellen

DOESBURG – De IJsselkade in Doesburg is en blijft een bijzondere plek en biedt een fotogenieke omgeving. Daarom leek het de redactie van vakblad Zakenauto leuk om vier zakenauto’s voor de multitest te fotograferen in Doesburg. Hoofdredacteur Paul Quaedvlieg, zelf woonachtig in Doesburg, nam daarvoor contact op met de gemeente. “Na één telefoontje en wat e-mail correspondentie, kregen we al snel goedkeuring. Omdat de IJsselkade normaalgesproken niet toegankelijk is voor auto’s, moest iemand van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente een aantal paaltjes weghalen zodat we met vier zakenauto’s en een hoogwerker de IJsselkade op konden. De samenwerking met de gemeente liep vlekkeloos.” De hoogwerker was nodig om beroepsfotograaf Jan Lieftink uit Doetinchem de hoogte in te krijgen. “Als je vier auto’s tegelijkertijd mooi op de foto wilt krijgen moet je de hoogte ingaan voor een mooie compositie. De afgelopen edities van Zakenauto hebben we vaak fotosessies gehouden in Doetinchem en omgeving,” legt Lieftink uit. “Maar daar raak je een beetje uitgekeken op geschikte locaties. Hier op de IJsselkade is weer eens wat anders. Het is een mooie omgeving met mooi licht.” Ten tijde van de fotosessie op 20 maart was er veel bekijks van wandelaars en bewoners. Één bewoonster reageerde zelfs heel enthousiast. “Elke dag is er wel iets anders te beleven hier. Dan weer een bruidspaar of een ander feestelijke happening, en dan nu zomaar een fotosessie met vier auto’s, heel leuk.”
Het vakblad Zakenauto wordt uitgegeven door de Eisma Media Groep en heeft kantoren in Leeuwarden en Doetinchem. Zakenauto is een vaktijdschrift over personenauto’s in het zakelijk segment. Zakenauto biedt informatie over de aanschaf, leasing en exploitatie van de zakenauto en aanverwante producten. Zakenauto wordt als supplement bij een geselecteerd aantal vakbladen van Eisma Media Groep verspreid. De oplage bedraagt 165.000 exemplaren.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.