Home / Giesbeek / Groot onderhoud Kerkstraat en Rhedenseveerweg in Giesbeek

Groot onderhoud Kerkstraat en Rhedenseveerweg in Giesbeek

GIESBEEK – In de zomer en het najaar van 2012 vinden er onderhouds-werkzaamheden plaats aan de Kerkstraat en de Rhedenseveerweg in Giesbeek. Hierbij brengt de gemeente Zevenaar een aantal veranderingen aan om de verkeersveiligheid te vergroten.

Zo wordt het eerste stuk van het voetpad voor de schoolroute verplaatst naar de andere kant van de weg en verduidelijkt door het gebruik van gele klinkers. Het voetbad dat nu gedeeltelijk aan de schoolkant ligt, wordt ook verbreed en krijgt paaltjes langs de zijkant. Samen met het vervallen van twee drempels, de toevoeging van een zebrapad en groene asfaltvlakken op de kruisingen moet een veiligere situatie voor de schoolgaande kinderen ontstaan.

Tijdens de informatieavond, die op 6 maart in Giesbeek is gehouden, heeft de gemeente de eerste plannen aan de bewoners gepresenteerd. Door een positief verloop van deze avond en prettige samenwerking tussen bewoners en gemeente is nu dit definitieve plan gemaakt. De suggesties en opmerkingen van aanwezigen zijn hier in meegenomen.
Zodra het project gereed is, krijgen de leerlingen informatie over de route en hoe ze op een veilige manier vanuit school naar huis kunnen lopen en andersom.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.