Home / De Steeg / Belangengemeenschap De Steeg distantieert zich van NVU manifestatie

Belangengemeenschap De Steeg distantieert zich van NVU manifestatie

DE STEEG – De Belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard is geschokt door de aangekondigde NVU manifestatie zaterdag in De Steeg. Naar schatting 25 rechts-extremistische demonstranten houden die dag onder leiding van Constant Kusters een mars door De Steeg.

De BG reageert hiermee op een aankondiging aan alle inwoners van De Steeg en de BG, van de Rhedense burgemeester Petra van Wingerden, dat zij deze manifestatie van de NVU niet kan en mag tegenhouden.

De suggestie die door Omroep Gelderland wordt gedaan in haar berichtgeving, dat er een relatie is tussen de te houden manifestatie van de NVU, die zich fel tegen arbeidsmigranten keert, en het beroep dat de BG onlangs heeft verloren bij de Raad van State tegen het in De Steeg gevestigde logieshotel voor arbeidsmigranten, werpt de BG bij monde van voorzitter Frans van Elke verre van zich. Van Elk: “Het geschil bij de rechter ging over het feit dat de BG van mening was dat de gemeente ten onrechte een verruiming van het bestemmingsplan toeliet. Wij hebben niets tegen de arbeidsmigranten, integendeel, de historie leert dat De Steeg altijd zeer gastvrij is geweest voor allerlei gastarbeiders en vluchtelingen. Dus ook voor deze arbeidsmigranten geldt: de NVU blijft met zijn poten af van onze Polen.”
In de brief aan de inwoners kondigt de Rhedense burgemeester aan dat mogelijk een helicopter zal worden ingezet en dat de politie ingrijpt als een tegen-beweging de manifestatie tracht te verstoren.

De NVU (Nederlandse Volks Unie) demonstreert met enige regelmaat in de gemeente Rheden.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.