Home / Dieren / De Rhedense Fiets4daagse maakt in augustus een doorstart

De Rhedense Fiets4daagse maakt in augustus een doorstart

DIEREN – Met de lente voor de deur zijn we weer toe aan frisse lucht en gaan we er weer graag op uit. Heeft u al frisse plannen gemaakt voor deze zomer?, vraag de organisatie van de Rhedense Fiets4daagse zich af. Na een jaar onderbreking krijgt hun evenement een doorstart, van 15 t/m 18 augustus wordt de 16e editie gehouden.

Natuurlijk zijn er net als voorgaande jaren elke dag nieuwe uitgepijlde routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de Veluwe. “Dit jaar nemen we voor het eerst de zaterdag als vierde fietsdag. Speciaal voor gezinnen, toertochtliefhebbers en jongeren zijn er twee extra afstanden op de laatste dag: een kindertocht van 15 km voor de gezinnen en een prestatietocht van circa 100 km voor de toertochtrijders”, aldus de organiserende stichting.

Vanuit Dieren heeft is er de keuze tussen 15, 30, 50, 80 en 100 kilometertochten. De keuze is vrij: deelnemers hoeven dus vooraf niet aan te geven welke afstand ze gaan fietsen. Zelfs onderweg kan men nog beslissen toch voor een kortere of langere route te kiezen.
Haasten en stressen zijn overbodig. Er kan worden gestart tussen 09.00 en 11.00 uur. Het start- en finishbureau, Grand Café Theothorne in Dieren, blijft voor de laatste stempel zelfs toegankelijk tot 17.30 uur. Recreatief van de omgeving genieten staat bij de Rhedense Fiets4daagse centraal. Het is geen wedstrijd. “Onze stempelposten zijn dan ook gesitueerd bij horecabedrijven, waar u heerlijk kunt genieten van een kopje koffie, een drankje en een kleine hap. De routesplitsingen worden duidelijk aangegeven. De tochten zijn duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangt u, als deelnemer, een routebeschrijving”, meldt de vernieuwde organisatie.

Het unieke aan de Rhedense Fiets4daagse is dat vanuit Dieren iedere fietsdag kan worden genoten van een ander landschap. In vier dagen tijd fietsenj deelnemers de IJsselvallei, het Liemers- en Montferland, over de Veluwe en door de Achterhoek.

Buiten het fietsen staat zoals altijd de sfeer en gezelligheid voorop. Elke dag zal er een leuk evenement georganiseerd worden in Dieren. Op zaterdag is er de mogelijkheid om elektronische voertuigen (fiets, scooter, segway, enz.) uit te proberen. Een duurzame manier van voortbewegen. Daarnaast vindt op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus het Zomerfeest aan de IJssel in Dieren plaats. Een tweedaags festival met optredens van diverse artiesten.

De Rhedense Fiets4daagse is een initiatief van Stichting Rhedense Fiets4daagse in samenwerking met: Opgeven is geen optie! (KWF). Samen met VVV’s, ondernemers en vrijwilligers, zorgen zij voor vier dagen fietsplezier. Grand Café Theothorne in Dieren neemt als dagelijkse start- en finishplaats een prominente plek in bij de Rhedense Fiets4daagse. Ook fietsproducent Gazelle maakt in 2012 de Rhedense Fiets4daagse mede mogelijk en is al vanaf het begin bij het evenement betrokken.
Voor het eerst gaat het evenement ook de landsgrens over. Op de donderdag doen de 80 km rijders Duitsland aan, door te fietsen via Hoch Elten. Vanuit deze plaats heeft men de mogelijkheid om over de Rijn te kijken. Het VVV in Emmerich promoot de vierdaagse verder in Duitsland via de verschillende media.

www.fiets4daagserheden.nl 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.