Home / Rheden / Leden van Verdienste EHBO

Leden van Verdienste EHBO

RHEDEN – Tijdens de jaarvergadering van de vereniging KNV EHBO Rheden zijn twee leden tot Lid van Verdienste benoemd: Ina Hooghordel en John Willemsen.

John Willemsen heeft de onderscheiding plus bijbehorende oorkonde ontvangen, omdat hij 25 jaar lid is van de vereniging waarvan hij vijftien jaar in het bestuur heeft gezeten. “Ook bij dienstverlening, het bemannen van de kraam op het Schaapscheerdersfeest en bij hand- en spandiensten doe je ook nooit te vergeefs een beroep op John. Daarbij woont hij in Arnhem, dus hij moet ook steeds naar Rheden rijden,” motiveert het bestuur, dat de voordracht voor deze eretitel moet doen. Ina Hooghordel heeft de onderscheiding ontvangen wegens haar zeer vele werk dat zij voor de vereniging heeft gedaan en nog steeds doet. “Ze is al meer dan twintig jaar vrijwilliger, ze heeft vijftien jaar in het bestuur gezeten, is verbandmeester en ze begeleidt de beginnerscursus EHBO. Ook voor EHBO ondersteuning bij evenementen doe je nooit tevergeefs een beroep op haar,” aldus het bestuur.

Bij dezelfde bijeenkomst werd het ‘nieuwe lid Annie’ voorgesteld aan de leden. ‘Annie’ is een ultra-moderne reanimatiepop met draadloze computeraansluiting. Frans Looijen verwoordt namens het bestuur: “De oude Annie kan eindelijk helemaal met pensioen gaan. We hopen weer jaren plezier te hebben met onze nieuwe Annie. Met dank aan alle gulle gevers waardoor we deze pop hebben kunnen aanschaffen. Op deze pop kun je foutloos leren reanimeren volgen de nieuwste Internationale richtlijnen.” Deze richtlijnen worden in Nederland door de Reanimatieraad en het Oranje Kruis vastgesteld. Met deze aanschaf kan de vereniging weer jaren vooruit. Looijen: “We hopen met hulp van Annie veel mensen de reanimatievaardigheden bij te brengen en op peil te houden door te oefenen. Daarvoor bieden wij al jaren allerlei cursussen aan.”

Uiteraard kan men bij een evenement in Rheden een beroep doen op de vereniging als er eerste hulpverleners (EHBO) nodig zijn. Alle informatie over de cursussen en dienstverlening bij evenementen is te vinden op de website www.ehbo-rheden.nl. Voor meer informatie kan men mailen info@ehbo-rheden.nl of bellen: 026-495 1574.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.