Home / Bronkhorst / IJsselboei heeft druk jaar voor de boeg

IJsselboei heeft druk jaar voor de boeg

BRUMMEN – Shantykoor de IJsselboei uit Brummen heeft het eerste lustrum deze winter goed gevierd. Nu worden er weer voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen, dat bol staat van de activiteiten.

Dit jaar gaat de muziekcommissie weer aan de slag met een nieuwe en aanvullend repertoire. De eerste concerten zijn alweer achter de rug, maar er staat nog genoeg op stapel. Op Koninginnedag zingt het koor in Delden, op 13 mei tijdens de Kadedagen in Arnhem, op 10 juni in Angerlo, op 17 juni in Apeldoorn en op 30 juni op een groot Shantyfestival in Nijverdal. En dit is nog maar de eerste helft van het jaar.
Op 28 mei houdt De IJsselboei weer het eigen Pinksterfestival, alweer voor de vijfde keer. Omdat het hier ook om een lustrum gaat, wordt dit festival iets groter opgezet dan voorgaande jaren. Het festival duurt op deze dag van 11.00 tot 16.30 uur. Het hoofdpodium is in de RK Parochiekerk en er komt wellicht een tweede podium op het marktplein. Er doen zes koren mee aan het festival: de Stormvogels uit Emmen, Aan Lager Wal uit Hurdegarijp, De Oostvaarders uit Almelo, de Regghezangers uit Nijverdal en Shanty-Chor Bremen – Mahndorf uit Duitsland. Uiteraard laat ook De IJsselboei zelf van zich horen. Aan het eind van de dag is er een samenzang met alle koren.

www.deijsselboei.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.