Home / Rheden / Rhedens Dorpsbelang gaat voor 10 kernpunten

Rhedens Dorpsbelang gaat voor 10 kernpunten

RHEDEN – De jaarvergadering van belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang werd druk bezocht. Het bestuur kijkt beslist tevreden terug op een geslaagde avond, waar zo’n 55 leden en belangstellenden aanwezig waren. Ten opzichte van vergaderingen van voorgaande jaren is dat meer dan een verdubbeling van het aantal.

Rhedens Dorpsbelang (RD) is springlevend en enthousiast bezig goede dingen te doen. De leden en belangstellenden spraken zich positief uit over het dorpsplan (Rhedens Dorpsgezicht genoemd). En complimenteerden het bestuur en de werkgroep hiervoor.
Door de voorzitter werd benadrukt dat samenwerking tussen alle belanghebbenden: gemeente, verenigingen, organisaties en bewoners de sleutel is tot het realiseren van dingen. Ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid, maar met dezelfde focus: van het dorp meer te maken dan het is. Het dorp Rheden verdient het.

Focus voor de komende tijd ligt op de 10 kernpunten zoals die zijn aangeven in het dorpsplan. Onder andere zijn dit het realiseren van een dorpshuis, met daarin de bibliotheekfunctie, het behoud van het zwembad, het initiatief om te komen tot een Raad voor sport en beweging evenals een Raad voor sociaal culturele activiteiten en de herinrichting van de Groenestraat.

Het Dorpsgezicht is onlangs aangeboden aan de gemeenteraad en aan het college van burgemeester en wethouders. Het is ook al besproken met wethouder Ronald Haverkamp, die tevens het dorp Rheden onder zijn hoede heeft namens het college. Een ambtenaar is belast met de coördinatie van de door RD in het Dorpsgezicht aangegeven aandachtspunten en deze binnen de verschillende afdelingen van de gemeentelijke organisatie te laten ‘landen’ voor uitwerking. Het structuurplan dat de gemeente moet opstellen en even in de wacht is gezet in afwachting van het dorpsplan, kan nu ingevuld worden. Het bestuur houdt vinger aan de pols qua voortgang.

Vermeld werd ook dat met de herinrichting van de Groenestraat al een begin is gemaakt en al zichtbaar is hoe het trottoir en de parkeervakken worden. De gehele herinrichting is een echt samenwerkingsverband tussen gemeente, Ondernemend Rheden en Rhedens Dorpsbelang. Er is gewerkt om de overlast voor winkeliers en winkelend publiek te beperken. Dat is tot nu toe gelukt. De winkels zijn gewoon bereikbaar gedurende de komende maanden.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.