Home / Leuvenheim / Boompjes planten bij school

Boompjes planten bij school

LEUVENHEIM – Het terrein van basisschool De Rietgors in Leuvenheim is sinds woensdag vijf bomen rijker. Hoewel de Japanse kersenboompjes nu nog klein zijn, zullen deze uitgroeien tot prachtige, trotse bomen.

De bomen zijn woensdag aangeplant in het kader van de nationale Boomfeestdag. Samen met medewerkers van de gemeente Brummen, Natuurmonumenten en IVN staken 25 leerlingen de handen uit de mouwen. Er waren al gaten voorgegraven, maar deze moesten nog iets dieper worden gemaakt. En dus gingen de kinderen met spades aan de slag. Was het gat eenmaal diep genoeg, dan kon het boompje erin worden gezet – netjes recht natuurlijk – en weer opgevuld. En zo stonden na een uurtje noeste arbeid vrij boompjes keurig op een rij: het schoolterrein een stukje groener, de kinderen een ervaring rijker. Hoewel de meeste echte plattelandskinderen zijn en het werken in de natuur hen niet helemaal vreemd is, vonden de jongens en meisjes het erg leuk om dit te doen. Ook de natuurexcursie die na het planten volgde, is enthousiast ontvangen. De kinderen bekeken de omgeving van hun dorp ineens door heel andere ogen. En dat is juist wat het doel is van de Boomfeestdag: kinderen kennis en respect bijbrengen voor de natuur. En dat dat dan ook nog eens hartstikke leuk is, is mooi meegenomen.

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.