Home / Bronkhorst / Krullevaar wandelt voor water

Krullevaar wandelt voor water

BRUMMEN – Leerlingen van groep 7 en 8 van openbare basisschool De Krullevaar uit Brummen hebben woensdag meegedaan aan de actie ‘Wandelen voor Water’. Het betrof een door de Rotaryclub Brummen-Engelenburg georganiseerde sponsorwandeling met start en finish op het Marktplein. In Brummen werd eveneens deelgenomen door leerlingen uit groep 7 en 8 van De Rietgors (Leuvenheim), Pancratiusschool, Wilhelminaschool en Oecumenische school. De kinderen van De Krullevaar presenteerden zich tijdens deze sponsorwandeling in hun nieuwe schoolshirts.
Het was de bedoeling dat de kinderen werden gesponsord door familie, vrienden en bekenden en aldus een geldbedrag bijeen konden brengen voor de zogenoemde Bamboe-scholen in Nepal. De allerarmste jeugd in Nepal gaat naar deze scholen. Daar beschikt men niet over schoon water, waardoor een slechte hygiënische voorziening is ontstaan. Het ingezamelde geld wil men besteden voor aanleg van drinkwatervoorzieningen en nieuwe toiletten, waardoor minder kinderen ziek worden en dus naar school kunnen blijven gaan. De jeugd moest in een ‘wandelen-voor-water’-rugzak vier met water gevulde flessen van 1½ liter te voet vervoeren over een afstand van zes kilometer. Daarmee werd het dagelijks leven van veel kinderen in derde wereldlanden gesymboliseerd, die minstens een dergelijke afstand lopend moeten afleggen om aan water te komen. Ook Niek Wouters van De Krullevaar moest in zijn rugzak zes liter water meetorsen. Samen met burgemeester Niels Joosten vulde hij de laatste fles van zijn bagage. De Krullevaar-leerling was hiervoor uitgekozen omdat hij het meeste geld had ingezameld. Vervolgens gaf de eerste burger het startschot en vertrok een groot gezelschap voor een wandeling van zes kilometer. Onderweg wachtte de kinderen een traktatie in de vorm van een ijsje.

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.