Home / Apeldoorn / Beoogde wethouders voor nieuw college in Apeldoorn

Beoogde wethouders voor nieuw college in Apeldoorn

APELDOORN – De zes fracties uit de Apeldoornse gemeenteraad die een nieuw college van burgemeester en wethouders willen vormen, hebben de namen van de beoogde wethouders bekend gemaakt. Donderdag volgt de benoeming.

Het zijn, als het aan die partijen ligt: Nathan Stukker (CDA); Johan Kruithof (PvdA); Hans Brouwer (Leefbaar Apeldoorn); Olaf Prinsen (D66); Paul Blokhuis (Christen Unie) en Detlev Cziesso (GroenLinks). Naar verwachting is de benoeming van de collegeleden tijdens de vergadering van de Politieke Markt Apeldoorn op donderdag 29 maart aanstaande.

Nathan Stukker, Olaf Prinsen en Paul Blokhuis zaten al eerder in het college van B en W. Johan Kruithof en Detlev Cziesso zijn op dit moment gemeenteraadslid in Apeldoorn. Kruithof is mede-eigenaar, bestuurder en senior-adviseur bij Stade Advies BV. Cziesso is directeur groot aandeelhouder van RDC holding BV en vanuit dit bedrijf gedetacheerd bij Screentec BV. Hans Brouwer is voorzitter van Leefbaar Apeldoorn. Hij werkt op dit moment bij Avero Achmea als business development manager.

Op de website www.apeldoorn.nl/formatie2012kunt is te vinden wat de concept-portefeuilleverdeling is van het nieuwe college.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.