Culturele Stichting jubileert met jeugdig programma

BRUMMEN – De Culturele Stichting Gemeente Brummen bestaat dit jaar twintig jaar. In dat kader wordt dit jaar een aantal bijzondere evenementen georganiseerd, waarvan een groot deel met en voor de jeugd.

Zo heeft de werkgroep Jeugd & Cultuur in februari al de voorstelling De Notenkraker opgevoerd in de Vroolijke Frans. In april vervult de jeugd een prominente rol in het paasproject van de Protestantse Gemeente Eerbeek en houdt de kunstkring een happening op het marktplein in Brummen. De werkgroep Taalmarkt heeft inmiddels een dichtwedstrijd op gang gebracht voor basisschoolleerlingen. Van iedere school wordt één winnaar geselecteerd. De superdichter van alle veertien basisscholen wordt in juni bekend gemaakt.
QS Pop houdt voorafgaand aan Zomerpop op het marktplein in Brummen een evenement voor de jeugd en de werkgroep BuitenBios is bezig met de voorbereidingen van een YouTube filmfestival met en voor de jeugd in park ’t Goor. Het straatsymfonieorkest Ricciotto verzorgt in augustus twee optredens in de muziektenten in Eerbeek en Brummen. Het Colourfull Citykoor treedt in september op in de muziektent in Eerbeek, dit concert wordt georganiseerd door de stichting MET. Dan heeft de werkgroep Kamermuziek een fraaie Muziekfabriek in petto voor de herfstvakantie. De feestelijke lustrumactiviteiten worden in november afgesloten met uitvoering van de Carmina Burana in sporthal Rhienderoord. Hierbij vervult de jeugd een grote rol.

www.brummencultuur.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.