Recordaantal deelnemers voetbalschool Erica’76

DIEREN – Voetbalvereniging Erica’76 uit Dieren is net voor de zesde maal van start gegaan met de interne voetbalschool. Dit keer hebben zich 108 D-, E- en F-pupillen aangemeld, een nieuw record. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, is dit ook het maxumum.

Hiermee heeft Erica ’76 de grootste interne voetbalschool van Nederland. Omdat de school niet commercieel is, kunnen trainingen worden aangeboden tegen een lage contributie en ontvangen de pupillen ook nog een uniek voetbalschoolshirt. Door de kinderen technieken aan te leren, wordt het voetbalspel leuker. Het is goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen om te bewegen en als dan het niveau omhoog gaat, zal dit het belangrijkste bevorderen: plezier in het spel.
Zestien trainers, hoofdzakelijk eerste elftalspelers en jeugdtrainers van zowel Erica’76 als voorgenomen fusiepartner Gazelle Nieuwland, krijgen continu bijscholing en begeleiding van trainers uit het betaalde voetbal, zodat zij de oefenstof goed kunnen overdragen aan de pupillen. Daarnaast komt ook dit keer weer een looptrainer langs die het ‘technisch’ lopen gaat behandelen. Ook profvoetballers en proftrainers uit het betaalde voetbal komen weer een steentje bijdragen.
De voetbalschool is een groot succes. Scouts van clubs als De Graafschap en Vitesse weten de weg naar het Nieuwland al te vinden en lopen bijna wekelijks te zoeken tussen de jonge talenten. Dat wil niet zeggen dat de school er alleen is voor de oppertjes, ook de minder getalenteerden zijn welkom. Iedereen traint op zijn eigen niveau en door het plezier gaat het niveau vanzelf omhoog. De D-pupillen gaan naar een half veld en krijgen daar trainingen die veel meer gericht zijn op positiesspel. De E-F richt zich meer op de individuele techniek. Zelfs voor de mini F-pupillen vanaf vijf jaar heeft de voetbalschool een programma. In september gaat de zevende sessie van de voetbalschool van start. Wie dit keer de boot heeft gemist, kan vast contact opnemen voor deelname.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.