Home / Rozendaal / Gemeente Rozendaal gaat groene stroom inkopen

Gemeente Rozendaal gaat groene stroom inkopen

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal gaat groene stroom inkopen. Daarmee is een wens van het PAK na lang aanhouden ingewilligd. Het PAK dringt namelijk al enkele jaren aan dat de gemeente wat betreft duurzaamheid het goede voorbeeld geeft.

Tot voor kort ontbrak het wat betreft locale partij het PAK bij concrete daden. Nadat wethouder Arno Anema had uitgezocht dat inkoop van groene stroom op jaarbasis slechts 150 euro duurder is, ging de gemeenteraad akkoord. Voor het PAK is duidelijk dat duurzaamheid niet altijd veel duurder hoeft te zijn.
In de gemeenteraad van 20 maart kwam ook de nota aanbestedingsbeleid aan de orde. Het PAK heeft daarbij opnieuw een pleidooi gehouden om duurzaamheid als maatstaf te nemen. Dat werd door de rest van de gemeenteraad niet overgenomen.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.