Gemeente Rozendaal gaat groene stroom inkopen

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal gaat groene stroom inkopen. Daarmee is een wens van het PAK na lang aanhouden ingewilligd. Het PAK dringt namelijk al enkele jaren aan dat de gemeente wat betreft duurzaamheid het goede voorbeeld geeft.

Tot voor kort ontbrak het wat betreft locale partij het PAK bij concrete daden. Nadat wethouder Arno Anema had uitgezocht dat inkoop van groene stroom op jaarbasis slechts 150 euro duurder is, ging de gemeenteraad akkoord. Voor het PAK is duidelijk dat duurzaamheid niet altijd veel duurder hoeft te zijn.
In de gemeenteraad van 20 maart kwam ook de nota aanbestedingsbeleid aan de orde. Het PAK heeft daarbij opnieuw een pleidooi gehouden om duurzaamheid als maatstaf te nemen. Dat werd door de rest van de gemeenteraad niet overgenomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.