Structuurvisie Achterhoek aangenomen door colleges

REGIO – Zeven van de acht Achterhoekse gemeenten hebben ingestemd met de regionale structuurvisie Speerpunten voor het regionale ruimtelijk beleid Achterhoek 2011-2020. Deze visie geeft richting aan het ruimtelijk beleid, waarmee belangrijke ontwikkelingen in de regio worden gefaciliteerd.

Op het gebied van groene energie, klimaatverandering, bevolkingsverandering, veranderingen in de landbouw en de positionering van de Achterhoek in (inter)nationaal perspectief willen de Achterhoekse gemeenten samenwerken en hun beleid afstemmen. Zo kan de Achterhoek als een economisch vitale en leefbare regio worden gewaarborgd. Nu de structuurvisie is behandeld door de colleges, wordt deze in april en mei ter vaststelling voorgelegd aan de acht gemeenteraden. De gemeente Montferland bekleedt een bijzondere positie, aangezien deze gemeente eveneens deel uitmaakt van de Stadsregio Arnhem – Nijmegen, waarvoor eveneens een structuurvisie geldt.
In de nieuwe structuurvisie staat respect voor het Achterhoekse landschap voorop, maar dit mag innovatieve en duurzame ontwikkelingen niet in de weg staan. Flexibiliteit is belangrijk, daarom wordt uitgegaan van het principe ‘ja, mits’. Daarnaast staan in de visie punten over samenwerking op het gebied van volkshuisvesting, bedrijfsvestigingen en functieveranderingsbeleid, bereikbaar van de regio, zowel fysiek als digitaal, de balans tussen bestaande en nieuwe kwaliteiten in de landbouw en het landschap, het innoveren van de maakindustrie en landbouw en het verduurzamen van productieprocessen en energievoorziening.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.