Home / Spankeren / Echtpaar Lens-Wielinga 60 jaar getrouwd

Echtpaar Lens-Wielinga 60 jaar getrouwd

SPANKEREN – Zaterdag 17 maart was het 60 jaar geleden dat het echtpaar Lens-Wielinga in het huwelijk trad. Burgemeester Petra van Wingerden bracht die dag het echtpaar een bezoek.

De heer Piet Lens is geboren op 1 april 1924 in Stad-Vollenhove en mevrouw Jannigje Wielinga op 21 mei 1931 in Harlingen. In 1949 hebben ze elkaar leren kennen op een feest in Franeker. De relatie liep in het begin stroef, omdat de heer Lens werkzaam was als pionier in de Noord-Oostpolder. Hij kon hierdoor maar eens in de twee weken in Harlingen zijn.
De heer en mevrouw Lens-Wielinga zijn getrouwd toen ze een woning in Harlingen kregen toegewezen. Na drie jaar verhuisde het echtpaar naar Lelystad-haven, een eiland midden in het IJsselmeer. De heer Lens veranderde van werkgever en werkte toen in Lelystad Haven. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest bij dit bedrijf werd de heer Lens gepromoveerd tot opzichter en verhuisde het echtpaar naar een woonark. Vanaf toen reisde het echtpaar mee met het werk naar verschillende plaatsen. In 1972 werd het Apeldoorns Kanaal buiten werking gesteld en moest de ark afgevoerd worden. Ze betrokken een woning in Spankeren, waar ze nog steeds wonen – foto: Han Uenk

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.