NL Doet helpt in tuin De Horsting

LAAG-SOEREN – In het kader van NL Doet, de grote vrijwilligersactie van het Oranjefonds, hebben dit weekend diverse leerlingen van de regionale scholengemeenschap Het Rhedens, onder leiding van Lenie Quint (Rode Kruis) en Marian Buitenhuis (tuin- en landschapontwerper) de tuin opgeknapt bij Villa de Horsting in Laag Soeren, een van de woonzorglocaties van Stepping Stones Home & Care.
Leerlingen hebben bewust gekozen voor tuinwerkzaamheden met een fleurig resultaat. “Die zijn niet alleen leuk om te doen”, vertelt Marian Buitenhuis, “maar ze zorgen ook voor vrolijke gezichten bij de bewoners, die zelf niet meer in staat zijn dit soort werk te doen.” Zo hebben de vrijwilligers een nieuw terras aangelegd en bloem- en hangbakken ingeplant en geplaatst. Ook heeft het onderkomen van de Twin Cat, een eerder door het Rode Kruis geschonken ‘duo-scootmobiel’, een likje verf gekregen. Verder hebben de ijverige leerlingen, die niets te klagen hadden over het weer, algeheel groenonderhoud uitgevoerd en verschillende zitbanken opnieuw gelakt. “Het was een leuke en gezellige klus om voor te bereiden en uit te voeren”, vindt Lenie Quint. “We hopen dat de bewoners van Villa de Horsting er plezier van hebben.”

Foto:
Marian Buitenhuis (links) en Lenie Quint (beiden gehurkt) zijn zeer tevreden met het resultaat van het werk van de NL Doet-vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.