Wandelden voor water

EERBEEK / BRUMMEN – Woensdagmorgen, 21 maart, trok zowel door Brummen als door Eerbeek, een lange stoet van kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Zij hadden allemaal een lichtblauwe rugzak met daarin 6 liter water in petflessen. De afstand die werd afgelegd was 6 kilometer. Bij familie, buren en kennissen hadden ze vooraf gevraagd of die ze wilden sponsoren voor deze prestatie. Met de opbrengst van bijna 14.000 euro (!) wordt gezorgd voor schoon water en goede toiletten voor de Bamboe scholen in Nepal.

Wandelen voor Water wordt in de gemeente Brummen georganiseerd door de Rotaryclub Brummen-Engelenburg. Het geld dat de kinderen inzamelen wordt besteed aan de aanleg van drinkwatervoorzieningen en de bouw van goede toiletten voor de Bamboe-scholen in Nepal. De kinderen van de allerarmste Nepalezen, de zogenaamde onaanraakbaren, gaan naar deze scholen, die gebouwd zijn van bamboe. Omdat deze scholen geen drinkwater hebben en alleen een paar putten als wc, is elke dag één op de drie kinderen ziek en kan dan niet naar school.
Dit project van Rotaryclub Brummen-Engelenburg is goedgekeurd door Aqua for All, de overkoepelende organisatie van Wandelen voor Water. De opbrengst wordt daarom door Aqua for All verhoogd met 80%.

Anderhalf uur nadat burgemeester Niels Joosten de kinderen van start had laten gaan – eerst in Brummen en daarna in Eerbeek – passeerden de wandelaars het finishdoek. Na het passeren daarvan leegden de wandelaars de flessen in waterbakken die de brandweer tijdig leegzoog om een overstroming te voorkomen. Het water wordt weer gebruikt als bluswater.

De meeste kinderen hadden hun sponsorgeld al op school ingeleverd. Ter afsluiting van de tocht kon dus een voorlopige stand worden bekendgemaakt. In Brummen, met 160 deelnemende kinderen uit Leuvenheim en Brummen, was de opbrengst € 3.200 . In Eerbeek, waar  55 kinderen meededen, was het resultaat € 4.400. De verhoging door Aqua for All met 80% brengt het voorlopige totaal bedrag op bijna € 14.000. Een geweldig resultaat voor de Bamboe scholen, dankzij alle kinderen die hebben meegedaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.