Home / Bronkhorst / Wat je van dieren leren kan

Wat je van dieren leren kan

BRUMMEN – Natuurmonumenten biedt alle groepen vijf en zes van de basisscholen in Brummen de mogelijkheid mee te doen met de activiteit Wat je van dieren leren kan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Brummen. Zowel de activiteit als het vervoer er naartoe zijn gratis voor de scholen. Natuurmonumenten beschikt over een huifkar waarmee de kinderen naar een natuurgebied in Voorstonden of Leusveld kunnen worden gebracht. De activiteit zelf is opgebouwd rond een verhaal over twee kinderen die verdwaald zijn in het bos. Zij leren van de dieren hoe ze kunnen overleven in de natuur. Ze leren sluipen als een vos, voelen als een mol, voedsel verzamelen als een Vlaamse gaai en zichzelf camoufleren zoals reeën dat doen. De kinderen krijgen opdrachten om zich te verplaatsen in de dieren. Deze activiteit kan worden gedaan in april / mei of september / oktober. Scholen kunnen zich aanmelden bij boswachter Tonnis Boersma, tel. 026-3523453 of t.boersma@natuurmonumenten.nl of bij Brighid van Witsen, b.vanwitsen@natuurmonumenten.nl.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.