Man in Velp aangehouden na achtervolging door politie

VELP – Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden. Dit gebeurde na een achtervolging in Velp. De man wordt onder meer verdacht van heling van een fiets.

Surveillerende agenten reden omstreeks 03.30 uur over de Emmastraat in Velp. Zij zagen de man op een fiets met een dubbele fietstas rijden en wilden hem controleren. Toen de fietser werd aangesproken, stopte deze persoon niet. Hij keerde om en ging er vandoor. De achtervolging werd ingezet. Onderweg werd een fietstas gevonden. Op de fiets zat toen geen tas meer.
Ter hoogte van de IJsselstraat sloeg de man een steeg in. Daar zou hij onderuit zijn gegaan. Een agent kwam aangerend, maar de man wist weer op te staan en rende weg. Het lukte de agent om de man te achterhalen en te boeien. Hij nam de onbekende man mee naar de politieauto, maar toen de verdachte het dienstvoertuig zag, zou hij weer het hazenpad hebben gekozen. Hij rende weg en trok zo de agent die de handboeien vasthield met zich mee. Uiteindelijk lukte het om de man in de auto te krijgen en naar het politiebureau te brengen.
De verdachte had geen duidelijke verklaring voor het bezit van de fiets. Tevens had hij geen identiteitsbewijs bij zich. In de fietstas werden inbrekerswerktuigen gevonden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.