Home / Doesburg / Met de klas de boer op!

Met de klas de boer op!

DOESBURG / DREMPT – Op de basisscholen was het deze week weer tijd voor het project ‘Met de klas de boer op’. Hieraan deden maar liefst 21 basisscholen uit gemeenten Zutphen, Doesburg en Bronckhorst mee, vanaf groep-6. In totaal zijn dat 758 kinderen.
’s Morgens werd er door een boer, boerin of agrariër op school informatie gegeven over de landbouw en veeteelt in de eigen omgeving. Na de middag vertrokken de kinderen naar een boerderij. Voor de kinderen van Horizon Stad uit Doesburg was dat de boerderij van de familie Herberts. Dit bedrijf heeft ongeveer 115 melkkoeien en nog een stuk of 20 koeien die binnenkort een kalfje moeten krijgen. De uitleg was heel leuk en de vragen van de kinderen lieten zien dat ze ’s morgens op school goed opgelet hadden.
Natuurlijk was het leukste de kleine kalfjes, die sabbelden zo lekker op de vingers. Ook werd de kinderen getoond wat de koeien eten en hoe ze gemolken werden. De opdrachtjes die in een klein boekje stonden werden meegenomen naar school, om ze daar te maken.

Het project met de klas de boer op wordt ieder jaar georganiseerd door de werkgroep L.T.O Noord, afdeling Bronckhorst, met als doel de kinderen kennis te laten maken met de boerderij. Veel kinderen hebben geen idee wat er zich allemaal op de boerderij afspeelt. Het werd een leuke en beslist ook leerzame dag voor de kinderen. De leerlingen van Horizon Stad hebben in elk geval veel geleerd en volop genoten.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.