Home / Apeldoorn / John Berends wordt nieuwe burgemeester van Apeldoorn

John Berends wordt nieuwe burgemeester van Apeldoorn

APELDOORN – De Apeldoornse gemeenteraad heeft tijdens een extra raadsvergadering de heer J.C.G.M. (John) Berends aanbevolen als nieuwe burgemeester van Apeldoorn. Berends beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en affiniteit met lokale politiek. Hij is op dit moment burgemeester van de gemeente Harderwijk.

De gemeente Apeldoorn zoekt sinds het vertrek van Fred de Graaf op 1 oktober 2011 een nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de 12 raadsfracties, heeft in de afgelopen maanden de raadsaanbeveling voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets. Er hebben 24 kandidaten op de vacature gereageerd. In een besloten raadsvergadering op 19 maart heeft de vertrouwenscommissie verslag gedaan van haar bevindingen. Tijdens de vergadering heeft de raad unaniem het besluit genomen dat John Berends als eerste kandidaat wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester.

De aanbeveling van de Apeldoornse gemeenteraad wordt aangeboden aan minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij stelt, gehoord het advies van de Commissaris van de Koningin, een advies op voor de Ministerraad. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De nieuwe burgemeester zal tijdens een raadsvergadering worden geïnstalleerd. Tot de installatie blijft waarnemend burgemeester Hans Esmeijer de taken waarnemen.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.