Rotary steekt handen uit de mouwen in Doesburgse Museumtuin

DOESBURG – In het kader van NL DOET hebben leden van de Rotary in Doesburg als vrijwilliger van de Museunfruittuin Het Olde Ras hun steentje bijgedragen. Vrijwilligers van de Museumtuin verzorgde de catering voor de werkers.

Edy Riewald vertelt namens de vrijwilligers van Het Olde Ras: “De tuin was geopend en onze vaste zaterdag-vrijwilligers zijn dan druk bezig om de mensen die bomen komen halen voor hun tuin, te helpen bij het uitgraven en leveren. Er kwamen zo’n vijftien dames en heren met enkele kinderen hun klussenhulp aanbieden, in het kader van Oranjefonds NL Doet.”
Ze hebben het musemgebouw met de opbergloods en het pompenhuis voorzien van een laag tuinbeits en enkele krachten hebben het snoeihout uit de tuin opgeruimd.
De stichting fruitcultuur heeft volgens Riewald grote waardering voor de inzet van deze Rotarygroep, die dit werk al enkele jaren heeft uitgevoerd. Ook werden er beeldopnames, gemaakt door Maarten Lindner. De kinderen kregen een verrassing en allen werden royaal voorzien van koffie- thee- broodjes kaas-broodjes croket en een lekkere bak soep.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.