Welpen op het voetbalveld

DOESBURG – Elke zaterdagochtend trainen de mini’s van SC Doesburg (4, 5 en 6-jarigen) ‘welpenvoetbal’ op de velden van de club. Deze trainingen worden verzorgd door Marcel Neervoort en Marijn Luiten.
SC Doesburg neemt deel aan het project ‘minipupillen spelen welpenvoetbal’. Dit project is een initiatief van de KNVB en ING, de hoofdsponsor van de KNVB. Tijdens de eerste dag kwam projectmedewerker van district Oost, Hans Maatman, de begeleiders van de club vertellen wat het project inhoudt en het ook ondersteunen. De KNVB en ING zullen de komende tijd extra aandacht geven, door een programma voor de Doesburgse mini’s te faciliteren. Met een speciaal materialenpakket gaan ze hiermee aan de slag en ontdekken de kinderen al op jonge leeftijd het voetbal.
Met de speloefeningen en specifieke trainingsmaterialen krijgen de mini pupillen een hartelijk welkom op voetbal. Het voetbalveld wordt een speeltuin, waarin voetballen centraal staat. De ondersteuning bestaat uit begeleiding van een aantal bijeenkomsten door Hans Maatman en een mooi materialenpakket. Binnen deze ondersteuning is er niet alleen aandacht voor de voetbaltechnische inhoud van deze jongste categorie, maar ook voor de organisatie van de activiteiten. Tevens is er een boek en een DVD ontwikkeld ‘Allemaal uitblinkers voor Mini-pupillen’, die het najaar uitkomt. Op dit moment telt SC Doesburg ruim 20 kinderen die hieraan deelnemen (zowel meisjes als jongens).

Ouders van kinderen die ook eens mee willen trainen op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur, kunnen contact opnemen met Jos Otten, jos.otten@live.nl of 0653720590.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.