Home / Loenen / Sax in hoofdrol bij OLTO

Sax in hoofdrol bij OLTO

LOENEN – Muziekvereniging OLTO hield zaterdag haar voorjaarsconcert in de Brink te Loenen. Het publiek was in grote getale aanwezig en genoot van een afwisselend programma waarbij alle afdelingen van OLTO van zich lieten horen.

De aftrap werd gedaan door het opleidingsorkest o.l.v. invaldirigent Martin Wernsen. Speciaal aan hun optreden was het sprookje Rapunzel van de gebroeders Grimm. Lucy Evers, vertelster, nam het publiek mee door het sprookje. Het opleidingsorkest verzorgde hierbij de muzikale omlijsting. Een zinderend spannend sprookje met gelukkig… een happy end.

Na een snelle wissel speelde het harmonieorkest o.l.v Willem van Zee. Speciale gast tijdens dit optreden was Niels Bijl. Op 12 februari hadden zij ook al samen gespeeld in de Kruiskerk te Eerbeek. Dit was een daverend succes en zeker voor herhaling vatbaar, zo bleek ook zaterdagavond. Niels Bijl soleerde op tenorsaxofoon in het nummer Mansion van Folkert Buis. Deze Hengelose componist heeft dit nummer speciaal geschreven voor OLTO. Omdat de klanken van Niels aanleiding gaven tot meer, heeft Niels voor de saxofoonsectie het nummer ‘Do not cast me off’ van Chesnokov bewerkt. Bijzonder aan dit nummer waren de klanken uit de bassaxofoon. Een niet alledaags instrument en bespeeld door Niels.

Na een kopje koffie en een drankje was het tijd om naar de klanken van de drumfanfare, o.l.v. Simon Kleinjan, te luisteren. Ook zij brachten een afwisselend repertoire ten gehore met bekende en onbekende nummers. Tijdens hun optreden lieten ze ook zien en horen dat ze over meer kwaliteiten beschikken dan alleen hun eigen instrument bespelen. Alle slagwerkonderdelen werden uit de kast gehaald en ieder lid liet zijn instrument staan om op een van deze onderdelen te spelen. Een mooi ritmisch nummer was het resultaat. De drumfanfare speelde voor een bijzonder decor: een enorme balzaal op doek.

Tot slot van deze avond verwees de voorzitter, Marcel Dammers, naar het 100-jarig bestaan van OLTO welke volgend jaar een feit is. In het kader van dit feestelijke jaar zijn er allerlei ideeën bedacht en uitgewerkt. T.z.t. volgt hierover nader bericht en houdt u vooral de site in de gaten: www.olto.eu. Het volgende concert van OLTO is 1 juli as in het Lonapark te Loenen.

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.