Home / Doesburg / Extra aandacht voor subsidie woning-isolatieregeling Doesburg en Rheden

Extra aandacht voor subsidie woning-isolatieregeling Doesburg en Rheden

DOESBURG / DE STEEG – Inwoners van ondermeer de gemeenten Doesburg en Rheden ontvangen deze week een brief van hun gemeente over de subsidieregeling voor woningisolatie van de Provincie Gelderland. Daar is het afgelopen jaar in de regio Arnhem / Nijmegen al goed gebruik van gemaakt. De hoogte van het subsidiebedrag bedraagt een derde van de subsidiabele investering tot maximaal € 500 per woning.

Deze investering verdienen de huishoudens binnen vier jaar terug door lagere energielasten. De gemeenten Beuningen, Rheden, Ubbergen en West Maas en Waal stellen ten slotte een aantal duurzame prijzen ter beschikking voor bewoners die een goedgekeurde subsidieaanvraag indienen.

Sinds 2010 kunnen huishoudens in de regio Arnhem / Nijmegen gebruik maken van de subsidieregeling voor woningisolatie van de Provincie Gelderland. Al honderden huishoudens hebben hun woningen al geïsoleerd! Hiermee besparen deze huishoudens gezamenlijk veel geld en verdienen ze de investering binnen vier jaar terug door lagere energielasten. Daarnaast dragen al deze isolerende maatregelen bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot door bestaande woningen met ruim 1.000.000 kg per jaar.

Er kan echter nog veel meer financiële en milieuwinst behaald worden. Dat is de reden dat de gemeenten de isolatieregeling extra onder de aandacht brengen van hun inwoners. Dit doen zij door een brief met nadere informatie te versturen aan alle inwoners waarvan bekend is dat hun woning aan de subsidievereisten voldoen. Voor meer informatie over de diverse maatregelen en materialen kunnen belangstellenden contact opnemen met de gemeente. Inwoners uit de gemeente Rheden kunnen ook terecht op de website Woningisolatie.nu.

De subsidieregeling wordt gefinancierd vanuit het klimaatprogramma van de Provincie Gelderland, de deelnemende Gelderse gemeenten voeren de regeling uit. Ze doen dat als onderdeel van De Groene Kracht, het samenwerkingsprogramma voor energie en klimaat in de regio Arnhem Nijmegen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.