Basisscholen in Brummen maken hun spaardoelen bekend

BRUMMEN / EERBEEK – De scholenspaaractie van Jumbo Brummen en Eerbeek loopt inmiddels bijna twee weken en is nu al een groot succes. Bij elke €15.- besteding en wekelijks wisselende actieproducten, krijgen de klanten van beide Jumbo’s een stemkaartje. Dit stemkaartje wordt door de klant zelf gescand en deze kent de punten toe aan één van de deelnemende scholen.

De beide Jumbo’s stellen gezamenlijk liefst € 25.000.- beschikbaar voor een duurzame of educatieve investering. De tussenstanden zijn live te volgen op www.jumbospaartvoorjeschool.nl.
Naast de spaaractie stellen Wouter van de Bunt ondernemer van Jumbo Brummen en Casper Heine uit Eerbeek hun bedrijven open voor de jonge scholieren. Zo komt deze week school De Lans op bezoek bij de Jumbo van familie van de Bunt in Brummen, om daar te zien en te ervaren hoe de kassa-afdeling voor en achter de schermen werkt. Dit sluit helemaal aan op het thema geld en administratie wat op dit moment op De Lans besproken wordt.

Alle basisscholen in Brummen hebben de afgelopen week ook hun spaardoelen bekend gemaakt en zo gaan De Dobbelsteen en De Krullevaar voor een duurzame samenwerking, ze willen met de leerlingen een voorstelling van een educatieve dans bijwonen. De Oecumenische school wil duurzaam speelmateriaal voor buiten aanschaffen en De Rietgors in Leuvenheim wil graag een dagje naar Nemo in Amsterdam. De Wilhelminaschool en De St. Pancratiusschool willen de kinderen naast rekenen en taal ook bewust maken van het omgaan met de maatschappelijke en duurzame omgeving in en rond de school. Een voorbeeld kan zijn extra groen rondom de school en verantwoorde verlichting. De leerlingen van de werkopleiding De Lans maken allerlei producten zoals tuinbankjes, tafels en speelgoed. Door bezuinigingen kunnen ze niet al het versleten gereedschap vervangen dus omarmen ze de unieke spaaractie van de beide Jumbo’s. U kunt de scholen helpen sparen tot en met 1 mei 2012.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.