René Hendriks benoemd tot erelid OVE

EERBEEK – Na ruim 27 jaar doet René Hendriks een stapje terug bij de Ondernemers Vereniging Eerbeek. Hij stapte tijdens de ledenvergadering uit het bestuur. “Het is tijd voor een nieuwe club mensen om de kar te trekken, maar ik blijf wel betrokken. Ik ga helpen om de kar te duwen en met mij hoop ik vele andere ondernemers en belangstellenden ”, zegt hij. Voor zijn werk in de afgelopen jaren is hij benoemd tot erelid van de OVE.

Hendriks’ eerste wapenfeit was de organisatie van een wedstrijd De Sterkste Man van Eerbeek in 1985. Daarna is hij de ondernemersvereniging van het Stuyvenburchplein ingerold. “Van het één kwam het ander”, vertelt Hendriks. “In de loop der jaren stond ik aan de wieg van de Eerbeekse Consumentenbeurs, Eerbeekse ondernemersdagen, de Korenmolenbraderie, de stoombraderie, de Superzeskamp, Eerbeek Super Totaal, de OVE-decemberactie en de activiteiten van de carnavalsvereniging op zaterdagen.” Een indrukwekkende rij activiteiten. Daarbij was Hendriks ook nog betrokken bij de fusie van drie ondernemersverenigingen in het dorp tot één OVE, de renovatie van het Stuyvenburchplein begin jaren negentig en zet hij zich nu in voor het Centrumplan Eerbeek door zijn deelname aan de door de gemeente benoemde en ingestelde Adviesgroep.
En hoewel Hendriks dit alles met veel plezier heeft gedaan, is het dan nu tijd om een stapje terug te doen. “Ik heb jarenlang de kar getrokken, met andere enthousiaste mensen natuurlijk, maar het is nu tijd voor verandering. Er stond een nieuwe groep jonge ondernemers op die het stokje over kon en wilde nemen en dat was voor mij het moment om een andere weg in te slaan en m’n zetel in het bestuur beschikbaar te stellen. Daarnaast komt de tijd die ik daarmee win me ook goed van pas, ik ben ondernemer in Eerbeek en run een juwelier/optiekzaak. Als enige opticien in het bedrijf wil ik tijd aan klanten kunnen blijven besteden en mijn vrouw Stieneke wil me thuis ook nog eens zien. Wanneer je je wilt ontwikkelen binnen de dingen die je doet, moet je keuzes maken. Ik heb me vorig jaar ook uit wat andere activiteiten teruggetrokken. Zo was ik vanaf 1987 in dienst bij de vrijwillige brandweer en vervulde ik de laatste jaren de taak van bevelvoerder in de rang van brandmeester. Omstandigheden veranderden en in de winkel voelde ik me niet meer vrij zomaar ineens alles uit handen te kunnen laten vallen om gehoor te geven aan een oproep.”
Hendriks blijft zeker wel actief in het dorp, ook binnen de OVE. “Ik blijf samen met Erik Jan van Tongeren en de huidige penningmeester Yvonne Willems en nog twee OVE-leden de decemberactie doen. Daarnaast blijft bijvoorbeeld mijn ‘bestuursmaatje’ Christo ten Veen in de commissie actief die zorgt voor de eindejaarssfeerverlichting, samen met Herman Claassen. Ook blijf ik actief binnen de adviesgroep voor het Centrumplan, daar komt mijn ervaring nu heel erg van pas.” Daarnaast is Hendriks al sinds midden jaren tachtig betrokken bij de Oranjevereniging in het dorp. Hij is al vanaf die tijd medeverantwoordelijk voor de organisatie van de kermis, een taak die hij ook dit jaar weer op zich neemt. “In Eerbeek is altijd wel iets te doen. Er zijn vele enthousiaste ondernemers en vrijwilligers die zich inzetten voor het dorp. Als iedereen iets doet, kan er samen veel werk worden verzet. Ik denk ook dat de nieuwe groep binnen de OVE het goed op gaat pakken. Ze hebben flinke ambities en maken het zich niet makkelijk, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken. Tot slot wil ik graag kwijt dat ik me erg vereerd voel met het erelidmaatschap van de OVE.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.