Vrijwilligerswerk: vele handen…

RHEDEN – Zaterdag werd weer de jaarlijkse actie NL Doet gehouden. Een twintigtal Rhedense gemeenteraadsleden stak de handen uit de mouwen bij De Valkenberg. In een paar uur knapte men met harken, schoffels, bezems, bladblazer en hakselaar het uitgestrekte park rondom het Rode Kruis vakantiehotel op. “We zijn hier om het personeel, de vrijwilligers en de gasten een hart onder de riem te steken,” stelt initiatiefneemster Ansineke van Oosterom. “Het bijzondere hotel wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Wij willen daartegen raadsbreed een signaal afgeven.” En het was nog gezellig bovendien.
De vaste onderhoudsmedewerkers van de Valkenberg waren waanzinnig blij met de actie. “Je bent altijd aan het vechten tegen een achterstand,” verwoordt Eric Boeklagen. “Nu ziet het park er in één keer netjes en verzorgd uit.” Hij droomt al hardop over een vaste groep vrijwilligers voor het park. “Eén dagdeel in de maand zou al zoveel schelen. Er is altijd genoeg te doen, maar als je met velen bent, hoef je per persoon niet eens heel veel uren te maken.” Een grapjas merkt op: “En het is goedkoper dan naar de fitness gaan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.