Home / Bronkhorst / Tom Lanoye vermakelijk

Tom Lanoye vermakelijk

BRUMMEN – In Brummen boekte bibliotheek-directeur Hans Broer een voltreffer. Zaterdagavond had De Boekensteun namelijk een voordracht van Tom Lanoye op het programma staan.

Lanoye staat uitgerekend deze week volop in de belangstelling. Hij schreef, als eerste Vlaming na Hugo Claus, het boekenweekgeschenk. Uit die novelle ‘De Heldere hemel’ en zijn omvangrijke lijst ander werk droeg hij niet alleen voor, Lanoye bracht feitelijk een volwaardig cabaret-programma. Geen ietwat stoffige schrijver achter een tafeltje, die voorleest uit zijn eigen werk en vragen van bezoekers beantwoord, maar een soort stand-up comedian die in een razend tempo een combinatie van geschreven teksten voordraagt en die afwisselt met anekdotes en kwinkslagen. Twee uur lang genoten de ruim honderd aanwezigen van het bijzondere optreden, de theatershow die het eigenlijk is. Geen wonder dat alle beschikbare zitplaatsen in de Brummense bieb bezet waren. Het was bovendien een kans om de meest prominente schrijver van dit moment te ontmoeten en De Heldere hemel te laten signeren
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.