Benauwde zege waterpolomannen De Spreng

BRUMMEN – Met nog zes wedstrijden te gaan, kan het kampioenschap de mannen van De Spreng nauwelijks meer ontgaan. Dat bleek overigens niet uit de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Het team van Livo uit Lichtenvoorde werd ternauwernood verslagen met 8 – 6.

De directe concurrenten van De Spreng leden beide een nederlaag dit weekeinde. DWK uit Barneveld staat nu op 13 verliespunten en De Woelwaters uit Harderwijk op 12 verliespunten. De Spreng heeft tot nu toe slechts één wedstrijd verloren en heeft hiermee drie verliespunten. Als de Spreng blijft winnen, kan het kampioenschap twee wedstrijden voor het einde van de competitie een feit zijn.
Tegen Livo speelden de mannen van De Spreng in het zwembad Rhienderoord één van hun mindere wedstrijden van het seizoen. Trainer Gerrit Riezebos erkende dat ook, maar hij ging deze wedstrijd voor de punten en niet voor de schoonheid van het spel. Emmo Elshof en Roald van de Beld zijn belangrijke spelers in de aanval van De Spreng. En die spelers ontbraken wegens vakantieverplichtingen. Ivo Elshof deed wel weer mee, maar is nog niet helemaal hersteld van een virusinfectie. Excuses genoeg, maar toch. De gemiddelde leeftijd van de mannen uit Lichtenvoorde was zeker 10 jaar hoger dan die van De Spreng. Dit was ook duidelijk af te zien aan het embonpoint van de Lichtenvoorders. Maar het gebrek aan snelheid werd door de tegenstander echter ruim gecompenseerd door sluwheid en spelinzicht. Keer op keer zwommen de mannen van De Spreng in de fuik van de zoneverdediging van Livo. Met uitzondering van de eerste twee doelpunten werden er nauwelijks echte kansen voor de goal gecreëerd. En de afstandschoten waren niet nauwkeurig genoeg. De Spreng kon dan ook geen afstand nemen in de score. De eerste twee doelpunten werden vlot gemaakt, maar Livo haakte steeds weer aan. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd stond het nog 5 – 5. Maar toen ging het kaarsje ook wel uit bij Livo en scoorde de thuisploeg drie keer achter elkaar. Met nog één tegendoelpunt was de benauwde overwinning met een score van 8 – 6 een feit.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.