Home / Bronkhorst / Zutphania-doelman Daniel Steenbergen naar Sportclub Brummen

Zutphania-doelman Daniel Steenbergen naar Sportclub Brummen

BRUMMEN – Daniel Steenbergen (19), de talentvolle huidige eerste doelman van Zutphania, heeft overschrijving aangevraagd naar Sportclub Brummen. Omdat de Zutphense voetbalvereniging aan het einde van dit seizoen wordt opgeheven, moest de keeper op zoek naar een nieuwe club.

Vele elftalgenoten van Steenbergen gaan bij AZC in een lager elftal spelen, maar de Zutphenaar is nog lang niet toe aan afbouwen. Hij kon kiezen uit meerdere verenigingen, maar aan zijn gesprek met Sportclub Brummen-trainer Ronald Dekker hield hij een goed gevoel over. “De trainer heeft mij verteld dat ik de concurrentie aan moet gaan met de andere keepers in de selectie en dat zal ik zeker doen”, aldus Steenbergen. De sluitpost is oorspronkelijk afkomstig van FC Zutphen en heeft op 15e jarige leeftijd een seizoen gekeept in de jeugd van NEC. “Ik moest vijfmaal per week trainen en dat viel op laatst niet meer te combineren met school. Ik heb toen de keuze gemaakt om terug te keren naar Zutphen. Op 17e jarige leeftijd kwam ik in het eerste elftal van Zutphania en ben nu bezig met mijn 3e seizoen.”
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.