Bomen gekapt, uitvoering Eertbeeck gestart

EERBEEK – Vrijdag werden de eerste tekenen van een opknapbeurt van het Oranje Nassauplein zichtbaar. Een aantal bomen is gekapt en het groen verwijderd. Hiermee is een eerste fysieke stap gezet naar een mooi vernieuwd plein.

Nog voor de zomervakantie wordt er flink gewerkt op het plein. Het gaat vooral om de voorbereidingen, zoals dus het kappen van het groen. Binnenkort wordt gestart met het graven van sleuven voor archeologisch onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen het verloop van de overige werkzaamheden nog wel beïnvloeden. Liander en Vitens starten over een paar weken met het vervangen van leidingen en kabels en er komt een ondergrondse voorziening voor het opvangen van overtollig regenwater bij extreme regenval. Het najaar is bestemd voor vervanging van het riool en de daadwerkelijke herinrichting van het plein. Eind van dit jaar of anders begin volgend jaar, moet het Oranje Nassauplein er weer tiptop uitzien.

Tijdens het werk zijn alle winkel altijd op zijn minst te voet bereikbaar, ook de kiosken. Er komt een brede strook voor de winkels die gebruikt kan worden door voetgangers. De parkeerplaatsen op het plein kunnen tijdelijk niet worden gebruikt, dus er zal moeten worden geparkeerd in de omliggende straten. De weekmarkt wordt vanaf dinsdag 17 april op dinsdagmiddag gehouden op het plein aan de Stationsstraat.
Het definitieve ontwerp voor het Oranje Nassauplein is inmiddels afgerond. Momenteel wordt er gewerkt aan de technische tekeningen en het bestek en wordt de aanbestedingsprocedure opgestart. Na alle werkzaamheden in de grond wordt het plein opnieuw bestraat en komt er nieuwe verlichting en straatmeubilair. Er worden nieuwe bomen aangeplant, deels ter vervanging van de bomen die vrijdag zijn gekapt.

Meer informatie over het Centrumplan Eerbeek, waar de herinrichting van het Oranje Nassauplein deel van uitmaakt, is te vinden op www.centrumplaneerbeek.nl of te volgen via @eertbeeck1.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.