Home / Rheden / Zwemmers Rheden moeten belofte waarmaken

Zwemmers Rheden moeten belofte waarmaken

RHEDEN – ‘Desnoods doen we het zelf’, riepen de inwoners van Rheden toen duidelijk werd dat het zwembad in het dorp moest sluiten in verband met bezuinigingen. Deze kans krijgen ze nu, er worden vrijwilligers gezocht die het bad klaar moeten maken voor het nieuwe seizoen dat in april van start gaat.

Het openluchtbad in Rheden moest sluiten. De gemeente Rheden moet beknibbelen op de begroting en ergens moeten de klappen vallen. Dat zou het zwembad moeten worden, het bad is te duur. Dit besluit van de Rhedense gemeenteraad stuitte in het dorp op enorme tegenstand. Ruim vijfduizend handtekeningen vonden hun weg naar de gemeenteraad. Toen de bezuinigingen bleken mee te vallen, besloot wethouder Ronald Haverkamp het bad nog een kans te geven. Met de opdracht tot een forse bezuiniging, dat wel.
Een halve ton moet er worden bespaard. Deels wordt dat opgelost door de dagkaartjes 50 cent duurder te maken. Verder moet er flink worden bezuinigd op personeelskosten en wel door vrijwilligers in te zetten. In eerste instantie zijn er mensen nodig om het bad zwemklaar te maken. Er is berekend dat deze klus ongeveer 220 uur werk kost, wat neerkomt op zo’n dertig mensen die een dag komen werken. Maar, omdat Sportbedrijf Rheden, dat het werk aanstuurt, vindt dat het werk bij het zwembad ook leuk en aantrekkelijk moet zijn, wordt eigenlijk gezocht naar zo’n dertig tot vijftig man. Het gaat om werkzaamheden als het schoonmaken van het bad en de ruimte er omheen, schilderen, groen snoeien en een enkele reparatie uitvoeren. Dit zijn werkzaamheden die nu worden uitgevoerd door betaalde krachten van Sportbedrijf Rheden.
Voor uitvoering van de meer structurele taken, zoals het toezicht houden tijdens openingstijden, wordt in eerste instantie gezocht binnen zwemvereniging PFC. Voor de vereniging is het belangrijk dat het zwembad, hun zomerse thuishonk, openblijft en er is animo om te helpen. Bovendien zijn er mensen binnen de gelederen die een sportopleiding volgen of anderszins de papieren hebben behaald om toezicht te mogen houden.
Iedereen die een steentje bij wil dragen aan het behoud van het bad, wordt uitgenodigd zich aan te melden. Dit kan via zwembadrheden@gmail.com of tel. 026-4976391 (na 17.00 uur).
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.