Gerrie Schepers zingt al 50 jaar het hoogste lied

HOOILAND – Voor Gerrie Schepers – Hulshof betekent het zingen bij het Christelijk Gemengd Koor Sions Lofzang in de buurtschap Hooiland heel veel. Op haar vijftiende jaar kwam ze bij het koor en zingt nog altijd het hoogste lied. Zingen vindt ze heel fijn om te doen en zeker bij dit koor.

Ondanks haar verhuizing naar Apeldoorn is ze het koor in het Hooiland trouw gebleven. Tijdens de komende uitvoering van Sions Lofzang op zaterdag 24 maart in Ons Gebouw in Klarenbeek, zal zij door het bestuur in het zonnetje worden gezet voor vijftig jaar zingen bij dit koor.

In haar jeugd woonde zij met haar ouders dichtbij de toenmalige voorzitter Ketel. Haar moeder zong bij het koor en vanzelfsprekend kwam de jonge Gerrie er ook bij. Eerst vanaf haar tiende jaar vijf jaar bij het kinderkoor Van Sions Lofzang en toen maakte zij al de overstap naar het ‘grote’ koor.
Altijd heeft zij de sopraan partij gezongen. Het koor mag dan in ledental was geslonken zijn, het enthousiasme is er niet minder om. De leden blijven het koor ook bij verhuizen trouw. Uit vele wijken van Apeldoorn en buurtdorpen komen de zangers en zangeressen naar gebouw Samuel waar wekelijks wordt gerepeteerd. “Ik heb me er altijd thuis gevoeld”, vertelt de gouden zangeres, “een fijn koor met een goede sfeer. Erg jammer dat het ledental minder wordt. We proberen er alles aan te doen om leden te werven. Af en toe komt er wel iemand bij, maar de huidige leden worden ook ouder.”

Gerrie Schepers maakte in die halve eeuw een reeks van dirigenten mee zoals: Piet van de Berg, Frans Berends, Ton Schimmel, Zuiderwijk en nog meer. En nu sinds kort Helga van Kooten. “Van iedere dirigent leer je weer wat. Ze hebben allemaal hun eigen aanpak. Daar moet je dan wel even aan wennen, maar als zangers en zangeressen kunnen we ons voordeel daarmee doen”.
Fijn vindt Schepers ook het optreden met het koor in tehuizen. Sions Lofzang komt regelmatig in het Gelre-ziekenhuis, De Heemhof, Casa Bonita en ook de Protestantse kerk in Klarenbeek. “Het is prettig als je ziet hoeveel de mensen daar van genieten. We zingen hoofdzakelijk in het Nederlands dat slaat beter aan.”

Naast het zingen heeft de jubilaris zich ook op anderen terreinen ingezet voor Sions Lofzang. Als jong meisje van 16 jaar kwam ze al in het bestuur. Wat later er even uit toen ze een gezin kreeg maar nu toch al weer 32 jaar bestuurslid en probeert met de overige bestuursleden het koor draaiende te houden.
Het zingen bevalt haar nog prima. Ze zegt: “Ik ben nu 65 jaar en hoop nog lang bij Sions Lofzang door gaan. Het bevalt me nog prima.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.