Informatiebijeenkomst over aangepaste dorpsvisie voor Klarenbeek

KLARENBEEK – Op maandagavond 19 maart houden de gemeenten Voorst en Apeldoorn een informatieavond om de bewoners van Klarenbeek bij te praten over aanpassingen in de Dorpsvisie Klarenbeek. In 2003 is de Dorpsvisie Klarenbeek ‘Dorp met een hart’ vastgesteld. Ambities uit 2003 blijken anno 2012 helaas niet allemaal realiseerbaar.

Daarom is de Dorpsvisie Klarenbeek opnieuw tegen het licht gehouden. Het is volgens de gemeenten tijd om de bewoners daarover bij te praten. Wethouder Van Muyden van de gemeente Voorst zal de avond openen. De informatieavond vindt plaats in Restaurant Pijnappel, Hoofdweg 55 te Klarenbeek. Ontvangst vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start de presentatie.

In de Dorpsvisie Klarenbeek uit 2003 zijn woningbouwlocaties opgenomen op de huidige sportvelden van SC Klarenbeek en de tennisvereniging. De sportvelden zouden verplaatst worden naar de noordkant van het dorp.
Na uitvoerig onderzoek blijken deze plannen financieel niet haalbaar. Daarnaast legt de provincie de woningbouw in de gehele regio stevig aan banden en kent de woningmarkt zware tijden. De gemeenten Voorst en Apeldoorn willen echter wel een zekere groei in het dorp mogelijk maken voor de bewoners. Gezocht is naar mogelijkheden voor woningbouw en voorzieningen die anno 2012 wel realiseerbaar zijn én die de kwaliteiten van het dorp ten goede komen. Deze mogelijkheden zijn opgenomen in een aangepaste dorpsvisie voor Klarenbeek.

De aanpassingen worden toegelicht en daarbij wordt tevens stil gestaan bij plannen die vanuit de dorpswerkgroep (BOD) zijn opgesteld. Ook wordt stil gestaan bij het bestemmingsplan voor Klarenbeek. De aanpassingen in de dorpsvisie hebben ook gevolgen voor het bestemmingsplan voor Klarenbeek. Op 19 maart worden de bewoners ook hierover geïnformeerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.