Toch schot in plannen Loenense voor woningbouw

LOENEN – Het bouwplan Sulvada op de hoek Horstweg en Eerbeekseweg gaat binnenkort – gedeeltelijk – van start. Het wordt nu in delen uitgevoerd. Eerst wordt gekozen voor een deel van het plan aan de Eerbeekseweg. Met de verkoop van de woningen wordt snel begonnen.

Zoals bekend kwam vorig jaar op het laatste moment een kink in de kabel door bezwaren van omwonenden. Tot grote teleurstelling van de Loenenaren was de gemeenteraad gevoelig voor de bezwaren. Het gehele plan moest worden bijgesteld.
De Dorpsraad Loenen heeft er alles aan gedaan om toch vaart te krijgen in het bouwplan.
Ook zit er schot in het bouwplan aan de Hoofdweg op het De Ruyterterrein. Hierover komt op 19 maart in De Brink van 19.00 tot 21.00 uur een voorlichtingsavond. Op het terrein van de voormalige Rabobank aan de Engelenweg zijn ook starters en seniorenwoningen gepland. De Dorpsraad heeft goede hoop dat dit plan doorgaat. De buurt is al geïnformeerd.

Eindelijk is ook het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Kieveen goedgekeurd. Na vele jaren steggelen met de omwonenden ziet het er naar uit dat er toch bedrijven komen, hoewel er nog wel bezwaren lopen bij de hoogste rechtinstanties. Toch heeft dorpsraad goede hoop dat in 2013 de spade in de grond kan voor het eerste bedrijf. “Hier is haast bij”, aldus de voorzitter, “want Loenen heeft al ruim 200 banen verloren omdat bedrijven het dorp hebben verlaten”.
De dorpsraad blijft een voorstander van het dorpshart dat een plaats gaat krijgen aan de Kempe. Zodra de voormalige politiewoning afgebroken kan worden, kan deze plek nader ingericht worden met mogelijk een muziekkoepel voor optredens en is zeker ook welkom voor evenementen in het dorp.
Door de aanwezigen werd gepleit voor een station in Loenen als de Koninglijn doorgang vindt. Ook het dorp kan hier zijn voordeel mee doen. De Dorpsraad stemt hiermee in, maar betreurt wel de eventuele opheffing van de VSM-stroomtrein als de lijn commercieel gebruikt gaat worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.