Stichting Geparo voor papierfietsroute opgericht

EERBEEK – Onlangs zag de stichting Geparo het levenslicht. Deze stichting gaat zich bezighouden met de fietstocht voor sportieve medewerkers in de papierindustrie. Geparo staat dan ook voor Gelderse Papier Route.

Roy Janssen, enthousiast fietser en medewerker van papierfabriek De Hoop in Eerbeek, nam vorig jaar het initiatief tot de eerste Geparo: een toertocht voor sportieve fietsers. Hij wilde hiermee de medewerkers van de papierindustrie nader tot elkaar brengen en de industrie wat promoten. Omdat papier maken een specifiek proces is en nog steeds een vakmanschap, voelen papiermakers toch al verbondenheid, bij welk bedrijf ze ook werken.
Vorig voorjaar is de eerste fietstocht verreden vanuit De Hoop, gezien het behoorlijke aantal deelnemers meteen een succes. Er zijn dan ook afspraken gemaakt voor een vervolg in 2012. De organisatie werd opgepakt door Marcel Tieben van Papierfabriek Doetinchem, een bedrijf dat dit jaar haar 75-jarig bestaan viert en samen met de tocht een open dag houdt op 19 mei. Omdat de organisatie voor één persoon teveel is, zijn enkele enthousiastelingen benaderd om hieraan mee te helpen.
Helaas was er ook slecht nieuws en wel voor Roy Janssen persoonlijk. Er is bij hem een agressieve vorm van huidkanker geconstateerd. Hij belandde in de medische molen en al gauw werd duidelijk dat het organiseren van de Geparo een flink kluif voor Roy zou worden. Daarom is besloten de Stichting Geparo op te richten. Deze stichting stelt zich ten doel jaarlijks een fietstocht te organiseren vanuit een Gelderse papierfabriek, voor een door mensen uit de papierindustrie en aanverwanten. De benodigde financiën moeten komen uit sponsoring, inschrijving en giften. Maken van winst is geen doel. Mochten er baten zijn, dan komen deze ten goede aan het Nijmeegs Offensief tegen Kanker, waar Roy Janssen in het afgelopen jaar mee in aanraking kwam.

www.geparo.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.