Home / Doesburg / GroenLinks wil stadspark aan Looiersweg

GroenLinks wil stadspark aan Looiersweg

DOESBURG – GroenLinks Doesburg wil de mogelijkheden onderzoeken van de aanleg voor een stadspark aan de Looiersweg. Dit zogenoemde Looierspark zou aantrekkelijk recreatief gebied moeten worden

Door ontgroening en vergrijzing zal de bevolking van Doesburg de komende jaren niet groeien. Met name door de ontgroening kan de stad in de toekomst toe met één voetballocatie, waarbij de bestaande velden aan de Looiersweg vrij komen voor nieuwe ontwikkelingen. GroenLinks ziet hier nieuw aan te leggen stadspark voor zich.

De huidige sportvelden aan de Looiersweg grenzen aan de Oude IJssel en de Lage Linie. Van oorsprong is dat een moerassig gebied, minder geschikt voor woningbouw. Bovendien is er in de toekomst te weinig vraag naar woningen, waardoor er zou worden gebouwd voor leegstand. Het gebied heeft een groen, open karakter. Op de EHS-kaart is zichtbaar dat het gebied omgeven wordt door vlakken die als natuur, verweven of ecologische verbindingszone wordt aangeduid. Verder ligt het gebied centraal in de Doesburg en dicht bij de binnenstad. Deze kenmerken van het gebied maken het volgens GroenLinks uitermate geschikt voor het realiseren van een stadspark. Dat park moet voor iedereen toegankelijk zijn en kan op vele recreatieve manieren worden gebruikt.

Een dergelijk park in Doetinchem wordt veel gebruikt voor recreatie, maar ook door scholen en natuurverenigingen. Wandelen, fietsen, hond uit laten, zonnen, spelen, schaatsen, natuurexcursies zijn veel gebruikte recreatieve mogelijkheden. In dit natuurpark is bovendien gebleken dat ecologisch beheer een jaarlijkse kostenbesparing heeft opgeleverd. Verwacht wordt dat de inrichtingskosten in een periode van 20 jaar worden terugverdiend. In Doesburg zou een dergelijk park een aantrekkelijke voorziening zijn voor toeristen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.