Home / Laag-Soeren / Schapen ernstig verwond door hond, politie zoekt getuigen

Schapen ernstig verwond door hond, politie zoekt getuigen

LAAG-SOEREN – In een weiland op de grens van Dieren en Laag-Soeren zijn vrijdagochtend twee zwaar gewonde schapen aangetroffen. De beesten bleken dusdanig gewond, dat een dierenarts ze heeft moeten laten inslapen. Op basis van aangetroffen sporen zijn de verwondingen toegebracht door een loslopende hond. De politie hoopt aan de hand van getuigen de eigenaar van de hond op te kunnen sporen.

De eigenaresse van de schapen, een 47-jarige inwoonster van Laag-Soeren, trof de ontredderde dieren aan. De schapen bleken dusdanig verwond, dat een dierenarts ze uit hun lijden moest verlossen. Volgens eigenaresse had er donderdagavond over de Harderwijkerweg nabij het weiland een man gelopen. Deze had een hond bij zich, maar floot kennelijk ook langdurig naar een andere hond. Ook was gezien dat hij een sigaret opstak.

Volgens sporenonderzoek moet het gaan om een niet al te grote hond met een aanvallend karakter. Ook moet hij gezien de lichaamsbouw in staat zijn om over een hoogte van ongeveer 90 cm te springen. Volgens de dierenarts is de kans op herhaling reëel, nu de hond eenmaal bloed geproefd heeft na het bijtincident.
Getuigen of andere die meer informatie hebben over de eigenaar en zijn hond worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.