Fit Food & Fun Factor

OOSTERHUIZEN – Omdat basisschool Oosterhuizen graag een actieve rol wil spelen bij de gezonde leefstijl van de leerlingen, hebben zij deelgenomen aan de Fit Food & Fun Factor. Dit is een gezamenlijke activiteit van Lidl, de Nederlandse Hartstichting en het Voedingscentrum, gericht op de groepen 5 t/m 8 van basisscholen.
Via het feestelijke fenomeen ‘trakteren’ werd een belangrijk educatief thema geïntroduceerd bij de leerlingen: gezond eten en voldoende bewegen, met als positief gevolg een gezonde energiebalans. Het eerste onderdeel bestond uit het ren je rot spel, waarbij de kinderen vragen moesten beantwoorden door middel van het rennen naar het goede antwoord. Het tweede onderdeel bestond uit een filmpje bekijken en het zelf maken van gezonde fruitspiesjes. Dit laatste onderdeel gebeurde in een speciaal hiervoor verbouwde bus.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.