Uitstel van executie voor Cruyff Court

HUMMELO – Het Cruyff Court in Hummelo mag nog een paar weken blijven. De Dorpsbelangenorganisatie (DBO) heeft van de gemeente tijd gekregen om een oplossing aan te dragen

De DBO heeft aan wethouder Paul Seesing van de gemeente Bronckhorst aangeboden met buurtbewoners in gesprek te gaan om het court te behouden. Om de DBO de tijd te geven met een oplossing te komen, is ontmanteling van de speelplaats voorlopig uitgesteld. Het is echter wel zo, dat het court op termijn toch uit de wijk moet verdwijnen. De DBO probeert de komende maanden fondsen te werven om verplaatsing van het court naar een andere plek te financieren.
Het Cruyff Court is in 2006 aangelegd aan de J.D. Pennekampweg, op verzoek van voetballer Klaas Jan Huntelaar. Hij won het court tijdens het jaarlijkse voetbalgala, als prijs voor zijn verkiezing tot Talent van het Jaar. Helaas ervaren buurtbewoners teveel overlast van de activiteiten op het court, zoals geluidsoverlast van voetballende jeugd en door ballen die tegen het hekwerk aankomen en overlast in tuinen door ballen die over het hekwerk worden geschoten. De gemeente heeft op verschillende manieren de klachten proberen op te lossen: gesprekken met de jeugd, het ophangen van gedragsregels, het invoeren van een sluitingstijd, aanpassingen aan het hekwerk en dergelijke, maar dit mocht niet baten. Voor de gemeente is ontmanteling de enige oplossing.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.