Dieren weer schoon

DIEREN – Schoolkinderen in Dieren Noord-Oost en in Dieren Zuid hebben vrijdagmiddag zwerfvuil opgeruimd. Ze deden dat als afsluiting van de Week van Nederland Schoon. De opruimertjes komen van de beide vestigingen van basisschool De Boomgaard en van basisschool ’t Schaddeveld en werden begeleid door leerlingen van ’t Rhedens, in het kader van hun maatschappelijke stage. Ook de gemeente Rheden en woningbouwvereniging Vivare verleenden medewerking aan de opruimactie van de kinderen.

Wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Rheden gaf het startsignaal bij basisschool De Boomgaard Zuid en later bij wijkcentrum De Drieschaar. Na afloop bekeek de wethouder samen met de leerlingen de ‘opbrengst’van de actie. Bij het wijkcentrum dankte René Schoneveld, bestuurslid van de vereniging Wijkplatform DiNO (Dieren Noord-Oost), opruimers en medewerkers namens de wijkbewoners.

Minder zwerfvuil, minder vervuiling
Veel mensen storen zich aan zwerfvuil. Door de inzet van de kinderen en de vrijwilligers krijgen de wijken weer een schoon uiterlijk. En waar het schoon ís, daar treedt vervuiling minder snel op, want: schoon is doodgewoon…
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.