Zwembad Rheden alleen geopend bij mooi weer

RHEDEN – Het openluchtbad in Rheden mag open blijven, mits er flink wordt bezuinigd. Er worden vrijwilligers gezocht om enkele taken over te nemen van betaalde krachten. Daarnaast heeft de Samenwerkingsgroep Zwembad Rheden een aantal andere maatregelen bedacht om de kosten te drukken.

De Samenwerkingsgroep Zwembad Rheden bestaat uit Sportbedrijf Rheden, zwemvereniging PFC, Actiecomité Zwembad Rheden en Rhedens Dorpsbelang. De tijd van actievoeren is over, het bad krijgt nog een kans. Maar dan moet er nu wel iets gebeuren. De partijen zijn samen tot een plan gekomen om de kosten van het bad te drukken.
Zo gaat het zwembad vanaf dit seizoen open als het 20 graden of warmer is. Teletekstpagina 704 wordt hierbij de richtlijn, aldus wethouder Ronald Haverkamp. Wie zeker wil weten of het bad open is, doet er echter goed aan ’s ochtends de website, facebook- of twitteraccount van het zwembad te bekijken. Ook gaat er wellicht met een vlag gewerkt worden om aan te duiden of het bad geopend is of niet. Haverkamp: “Het gaat vast een paar keer fout dit jaar, we moeten allemaal nog kijken hoe we dit het best aan kunnen pakken. 2012 is echt nog een pilotjaar wat dat betreft.”
Door de openingstijden weersafhankelijk te maken, wordt voorkomen dat het zwembad op frisse dagen geopend is en er te weinig zwemmers zijn. Aan de andere kant is het bad nu aan het begin en eind van het seizoen een maand langer open, zodat ook bij een mooi voorjaar al een duik kan worden genomen. Op heel mooie dagen, als het kwik boven de 25 graden stijgt, is het bad ’s avonds tot 21.00 uur geopend.
Uitzondering op de regel is de ochtendopenstelling. Tussen 1 mei en 12 augustus is het bad dagelijks van 07.00 tot 09.00 uur geopend om de vaste groep baantjestrekkers tegemoet te komen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.