Reinder Groenhof nieuwe voorzitter Dorpsraad Loenen

LOENEN – Reinder Groenhof is de nieuwe voorzitter van de vereniging Dorpsraad Loenen. Hij volgt Ben Gabriël op die vijf jaar de hamer heeft gehanteerd. Op een goed bezochte jaarvergadering maandag in De Brink kreeg Gabriël veel lof toegezwaaid voor de wijze waarop hij de raad heeft geleid.

Groenhof memoreerde hoe Gabriël voorzitter werd na een turbulente periode met de Dorpsraad. Volgens Groenhof kreeg Gabriël door zijn tomeloze inzet de Raad al snel op de rit. Hij wist al gauw de weg bij de gemeentelijke instanties. Soms was het wel eens ontmoedigend als het bestuur van een bespreking uit Apeldoorn terug kwam en er weer geen enkele vooruitgang in zat. Groenhof: “Gabriël wist ons telkens weer te motiveren om door te gaan in het belang van de leefbaarheid van het dorp want dit staat hoog bij hem in het vaandel”.

Groenhof noemde het wat sneu dat juist nu er wat schot komt in de woningbouw en andere zaken Gabriël de Raad gaat verlaten. “Als geen ander weten wij dat jij fel hebt gestreden voor woningbouw in Loenen. Doorstroming moet er zijn, daarom vooral starters en seniorenwoningen. We hopen nu dat die er snel gaan komen bij enkele projecten in Loenen.”

Als dank voor zijn grote inzete kreeg Gabriël een kadobon om de gaan schilderen. “Wel raar”, liet Groenhof weten. “ dat een schilder met pensioen nu weer gaat schilderen. Maar we weten dat het nu gaat om kunstschilderen, want ik heb vernomen dat je daar een aardig talent voor hebt”. Om zijn verdiensten voor de Loenense gemeenschap tot uitdrukking te brengen werd hem een recreatiebank aangeboden die in het Lonapark een plaatsje krijgt. Hij kreeg alvast een bordje aangeboden voor deze bank met het opschrift ‘Dorpsraadbank Ben Gabriël’.
Gabriël roemde de goede samenwerking met zijn bestuursleden maar ook wethouder Metz, de politieke partijen en gemeenteambtenaren. Hij liet weten dat het vooral in het begin een bijzonder zware periode is geweest. “Veel moet er vergaderd worden en de buitenwacht ziet weinig resultaten. Toch hebben we samen wel het een en ander bereikt en ik heb er alle vertrouwen in dat er binnenkort weer bouwactiviteiten in Loenen komen. We moeten een dorp houden waar wat gebeurd.”.
Ook werd afscheid genomen van penningmeester Jan Elshof die na tien jaar de raad heeft verlaten. Hij kreeg van Gabriël lovende woorden voor de steun die hij hem had gegeven. Vooral in het begin waren zijn adviezen bijzonder waardevol geweest.
Janneke Tabor – Van Oorspronk werd tot nieuw bestuurslid gekozen en gaat Elshof opvolgen. Er is nog een vacature in het bestuur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.