Loenen krijgt na aanslag Rabobank inpandig geldautomaat

LOENEN – Over acht weken krijgt Loenen toch weer een geldautomaat. Niet meer op de oude plek bij Verenigingsgebouw De Brink maar nu in de supermarkt De Spar. Om veiligheidsredenen heeft de directie van de Rabobank Apeldoorn en Omstreken besloten af te zien van de plek aan de Hoofdweg.

Op de jaarvergadering van de Dorpsraad Loenen in De Brink kwam directeur Susan Eeftink met dit bericht. De bank werd in korte tijd geconfronteerd met maar liefst plofkraken. De geldautomaten in Beekbergen, Hoenderloo en Loenen werden getroffen door aanslagen van criminelen. Buren moesten hierbij worden geëvacueerd. De directie van de bank liet een veiligheidsrapport opstellen over de plek van de geldautomaten in de drie dorpen. Dit rapport wees uit dat de huidige plek in Loenen bij De Brink niet voldoende beveiligd kan worden. Er moest daarom uitgezien worden naar een andere mogelijkheid om een geldautomaat te plaatsen.

Met Bert Middeldorp, eigenaar van De Spar aan de Eerbeekseweg, is overeenstemming bereikt om in het pand een (‘instore’) geldautomaat te plaatsen zodat de Loenenaren toch geld kunnen pinnen. Tijdens de openingsuren van de supermarkt kan ieder hier terecht om geld op te nemen.
Hoewel het bestuur van de Dorpsraad blij is dat Loenen toch een geldautomaat behoudt, was er toch wel kritiek op de doorgaande verschraling van de diensten van de bank. Het kantoor werd gesloten, de spreekuren in de Brink verdwenen en nu komt er een geldautomaat die niet meer op alle tijden van de dag bereikbaar is.
Directeur Eeftink had wel begrip voor deze bezwaren maar wees er op dat krakers steeds met zwaarder geweld aan het werk gaan. Hoewel nu meestal het buitengebied aan de beurt is vreest zij dat ook het stedelijk gebied binnenkort het doelwit gaat worden van de plofkraken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.