Home / Doesburg / Frans van Haagen nieuwe stadsbeiaardier gemeente Doesburg

Frans van Haagen nieuwe stadsbeiaardier gemeente Doesburg

DOESBURG – De Doesburgse stadsbeiaardier Roel Smit is met pensioen gegaan, waardoor er een vacature ontstond voor een gemeentelijke stadsbeiaardier. Doesburg heeft Frans Haagen aangetrokken en verwacht daarmee een waardige opvolger te hebben aangetrokken als nieuwe stadsbeiaardier van Doesburg.

Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes af, als uitvoerend musicus. Daarvoor had hij zijn opleiding aan het conservatorium te Zwolle, met als hoofdvak orgel, koordirectie en kerkmuziek, eveneens succesvol afgerond. Tevens studeerde Haagen aan het conservatorium te Hilversum schoolmuziek en vervolgens in Enschede piano. Momenteel is Frans Haagen werkzaam als hoofddocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort.
Naast het hoofddocentschap is hij stadsbeiaardier te Rijssen, Almelo en sinds 2000 van Kampen en speelt hij regelmatig in alle bekende beiaardplaatsen. Ook is hij veelvuldig te horen op precieuze festivals in het buitenland.
Om het beiaard als instrument ook op andere wijze onder de aandacht van het publiek te brengen, verzorgt Frans Haagen regelmatig premières van nieuwe composities van het beiaard, in combinatie met elektronica.
Frans Haagen zal in Doesburg o.a. te horen zijn tijdens de culturele zondagen en natuurlijk op Koninginnedag; 4 mei; de carillonmarathon; de braderie en tijdens sint Nicolaas en de kerstmarkt.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.